Rehbilitáció

Nyolclakásos épületet bontanak le a miskolci telepfelszámolás részeként

Egy nyolclakásos épületet bontanak le Miskolcon, a Békeszálló telepen; az ingatlan területének rehabilitációja a telepfelszámolás része.

2015.07.22 12:17MTI

Soós Attila, a Fidesz miskolci önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője úgy fogalmazott, a Fidesz-KDNP miskolci nyomortelep-felszámolási programja nemcsak egy-egy városrészre vonatkozik - például a számozott utcák térségére -, hanem az egész város számára megoldandó feladat. Ezért fontos a már említett épület bontása, amely szintén "rossz hírű környék" - fűzte hozzá.

Elmondta, hogy ezen az ingatlanon nyolc lakás volt, négy esetben kellett jogi eszközöket igénybe venni a lakások kiürítéséhez. Két esetben "a jogkövető magatartást tanúsító régi bérlőknek" cserelakást ajánlott fel a MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. A fennmaradó két bérlőnek lejárt a határozott idejű bérleti szerződése, ők nem igényeltek újat.

A szerdai bontást követően, a Békeszálló telepen már csak egy hatlakásos lakott épület maradt. Az egyeztetések az utolsó szakaszban vannak, így várható, hogy ezt az ingatlant is hamarosan lebontják. Ezzel megkezdődhet a terület fejlesztése, a teljes rehabilitáció - jegyezte meg Soós Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.