Letöltendőt kapott

Börtönbe megy az M0-áson megállított embercsempész

Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy embercsempészés miatt, gyorsított eljárásban bíróság elé állított szerb férfit.

2015.07.22 09:29Havariapress

A vád szerint, a szerb férfi június 29-én a szerb-magyar határ magyar oldalán gépkocsival felvette a Magyarország területére érvényes úti okmányok nélkül, a határellenőrzést megkerülve érkezett szír és iraki állampolgárokat, és elindult velük a magyar-osztrák határ irányába azért, hogy összesen 300 euró ellenében segítséget nyújtson nekik a határ jogellenes átlépéséhez.

A sofőrt és utasait azonban útközben, az M0-ás autóút XXII. kerületi szakaszánál a közúti ellenőrzést végző rendőrök intézkedés alá vonták, amelynek során az autóban utazó összesen tíz szír és iraki utas jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által lefolytatott nyomozás eredményeként a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a szerb elkövetőt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Budai Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 1 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős. A bíróság az eljáró ügyész indítványára a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.