Családbarát díjak

Önkormányzatokat díjazott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Nyolc önkormányzatot díjazott családbarát tevékenységéért szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE).

2015.07.12 06:30MTI

Családbarát önkormányzat 2015 díjat kapott Alsómocsolád, Budapest XVI. kerülete, Dévaványa, Lábatlan, Mosonmagyaróvár, Szolnok, Tata és Veszprém.

A NOE azokat a helyhatóságokat díjazza, amelyek intézkedéseikkel, támogatásaikkal a családos közösségeket erősítik, könnyebbé téve ezzel a gyermeknevelést a hétköznapokban.

Az egyesület egyúttal beszámolt a - jegybanki támogatással, a Semmelweis Egyetem munkatársainak bevonásával megvalósult - nagycsaládosok körében végzett szociológiai kutatásuk eredményeiről.

A hatszáz NOE-tagcsaládnál, 1717 ember - szülők és 15 évnél idősebb gyermekek - megkérdezésével végzett felmérésük során igazolódott az a feltevés, hogy a nagyobb családoknak több nehézséggel kell szembenézniük. "Mégis elmondható, hogy a megszólított családok között magas azoknak az aránya, akik tudatos értékválasztás eredményeképpen nevelnek az átlagosnál több gyermeket" - írták közleményükben.

Összegzésük szerint azokban a családokban, ahol a szülők tudatosan választották a nagycsaládos életformát, az esetek többségében hatékony stratégiát tudtak kidolgozni arra, hogy sikeresen megküzdjenek a nehézségekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.