A Kello adatai alapján

Csökkentették az iskolák a tankönyvrendelést

Az általános és középiskolák az előző évinél 151 ezerrel kevesebb, összesen 12 millió 108 ezer 960 könyvet rendeltek, 11,85 milliárd forint értékben, szemben a tavalyi 13 milliárd 473,5 millió forinttal.

2015.07.09 07:57MTI

A Napi Gazdaság emlékeztet, hogy az idén olcsóbbak lettek a tankönyvek, ennek nyomán a június 30-i adatok alapján összesen 1,6 milliárddal kevesebbe kerül az államnak és a szülőknek a tankönyvcsomag. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello)adatai alapján a megrendelt kiadványok egyhatoda úgynevezett kísérleti tankönyv, amelyeket az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben dolgoztak ki.

A kiadók május végétől folyamatosan szállítják be a Kello raktáraiba az alaprendelésben igényelt tankönyveket. Eddig a megrendelés szerinti mennyiségek érkeztek, így az ütemterv alapján tudják megkezdeni a kiszállításokat, várhatóan augusztus 3. és 25. között - írta a Napi Gazdaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.