InternetKon

Deutsch Tamás a VOLT Fesztiválon konzultált

Fontos és lényeges beszélgetni a fesztiválokon is az internet-konzultációról - mondta a digitális fejlesztésről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Sopronban.

2015.07.03 17:37MTI

Deutsch Tamás, aki fiatalokkal beszélgetett a Volt Fesztiválon, érdekesnek és tanulságosnak értékelte a beszélgetést, mint fogalmazott: lehet látni, megfelelő helyen az embereket érdekli a közélet.

Hozzátette: jól döntött a kormány, amikor az internetről szóló konzultációnál a "nem járt utat választotta" azzal, hogy az interneten lehet kitölteni a 20 kérdésből álló kérdősort.

Emlékeztetett: mintegy 15 ezer ember töltötte ki eddig a kérdőívet, s reményét fejezte ki, hogy a hónap végén lejáró határidőig ez a szám meg fog többszöröződni.

A fesztiválozók kérdéseire válaszolva emlékeztetett arra is, hogy rossz volt a kormány elképzelése az internetadóról, ezért vonult 40 ezer ember az utcára tavaly októberben, ami után a kormány visszavonta a javaslatot és kezdeményezte a nemzeti konzultációt.

Hozzátette: véleménye szerint a tavaly októberi tüntetésben a javaslat rosszallói mellett a politikai elégedetlenség is benne volt. Úgy fogalmazott, hogy a „körültekintés hiánya miatt” jött létre az internetadóról szóló javaslat.

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem felesleges konzultáció, hozzátéve, hogy véleménye szerint a korábbi javaslatot most is elutasítanák az emberek. A kormány olyan kérdésekben kezdeményez nemzeti konzultációt, párbeszédet, amelyeket fontosnak tart, kíváncsi az állampolgárok véleményére - fejtette ki.

Utalt a vasárnapi zárva tartásra is, miután több fesztiválozó azt a kérdést tette fel, hogy abban miért nincs konzultáció. A konzultáció meghozandó döntéseket alapoz meg, meglévő szabályokról nem dönt - fogalmazott.

Elmondta, hogy fontos a széleskörű társadalmi párbeszéd, mert a 21. században az internet fejlesztése aktív társadalmi és állami támogatás nélkül nem valósulhat meg. Hogy ezt milyen módon teszi majd meg a kormány, most arról konzultál az emberekkel – tette hozzá.

A fesztiválozók a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációról is kérdezték Deutsch Tamást, aki válaszában azt mondta, hogy a kérdéssor nem elfogult és nem manipulatív.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.