A 112. ilyen létesítmény

Átadták a zirci kormányablakot

Átadták a 35 millió forintból kialakított zirci kormányablakot pénteken, ez Veszprém megyében a 7., országosan pedig a 112. ilyen létesítmény.

2015.07.03 14:13MTI

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára köszöntőjében emlékeztetett arra: a kezdetekkor a megyei jogú városokban 30 kormányablakot hoztak létre, ezekben 30 ügytípussal tudtak foglalkozni.

Mára a zircivel együtt Magyarországon már 112 kormányablak működik, amelyekben csaknem 400 ügytípust intézhetnek az állampolgárok - tette hozzá.

Az államtitkár elmondta, tavaly közel kétmillió ügyfél csaknem 2,3 millió ügyet intézett a kormányablakokban.

Kovács Zoltán a kormányablakokban zajló informatikai fejlesztések egyik legfőbb céljaként a jelenleg 3400 különböző ágazati szakrendszer közti átjárhatóság megteremtését említette, de mint mondta, foglalkoznak az elektronikus időpontfoglalás lehetőségének megteremtésével, valamint az ügysegédi rendszer informatikai támogatásával is.

Arról is tájékoztatott, az elmúlt egy hónapban az állami bürokráciacsökkentéshez kapcsolódóan az ügyfelek 174 ezer kérdőívet töltöttek ki, melyeken a legtöbben az erkölcsi bizonyítvány valamint az adóigazolás kiadásának díjmentességét javasolták. A kérdőívek kitöltésére még egy hónap áll rendelkezésre.

Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott elmondta, a megyében a zirci a 7. kormányablak, ahol hat munkaállomáson szakmailag felkészült ügyintézők várják az ügyfeleket. A kormányablakot Rózsahegyiné Vecsey Márta vezeti.

Hozzátette: a 35 millió forintos, európai uniós és kormányzati forrásból létrehozott kormányablakot a kivitelező hat hét alatt készítette el. Az épület teljes körűen akadálymentesített lett.

A kormánymegbízott arról is beszélt, Veszprém megye 10 járásában október végéig összesen 13-ra nő a kormányablakok száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.