Emmi

Fókuszban a mindennapos testnevelés teljessé tétele és a riói olimpia

Idén szeptembertől több mint egymillió gyerek fog naponta sportolni, a cél azonban az, hogy a számuk másfél millióra nőjön és ehhez rendelkezésre álljon a megfelelő létesítményrendszer.

2015.07.03 13:10MTI

Jövőre folytatódik a mindennapos testnevelés teljessé tétele és a felkészülés a riói olimpiára - közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy pénteki budapesti sajtóbeszélgetésen. Simicskó István sportért felelős államtitkár hozzátette: az ötkarikás felkészülésre és kiutazásra 3,1 milliárd, az elismerésekre pedig 2 milliárd forint szerepel a költségvetésben.

Balog Zoltán elmondása szerint folyamatban van a mindennapos iskolai testnevelés teljessé tétele: idén szeptembertől több mint egymillió gyerek fog naponta sportolni, a cél azonban az, hogy a számuk másfél millióra nőjön és ehhez rendelkezésre álljon a megfelelő létesítményrendszer.

Simicskó István hangsúlyozta: sikerült kiszámítható fejlődési pályára állítani a sportot. Az államtitkárság hármas célrendszert tűzött ki, melynek fontos eleme, hogy minden gyermek sportoljon. Kifejtette, ennek érdekében indult el a Sport legyen a tiéd! toborzó program, melynek célja, hogy félmillió igazolt utánpótláskorú sportoló legyen Magyarországon.

Az államtitkárság másik fontos célkitűzése az, hogy Magyarország minél több világversenyt, rangos sporteseményt rendezzen, idén mintegy 40 nagy sportrendezvény szerepel a naptárban és jövőre is hasonló számú esemény várható. Komoly sportdiplomáciai sikerként értékelte azt is, hogy Magyarország adhat otthont a 2016. őszi európai sportminiszteri találkozónak.

A harmadik kiemelt cél a létesítményfejlesztés. A nemzeti stadionfejlesztési program, az olimpiai infrastruktúrafejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került, ez magyarázza, hogy miért csökken az államtitkárság költségvetése - közölte Simicskó István. Kiemelte, ez azonban nem igaz a sportra szánt kormányzati források egészére.

Simicskó István a jövő évi, riói olimpiával kapcsolatban azt mondta: a felkészülésre és kiutazásra 3,1 milliárd, az elismerésekre pedig 2 milliárd forint szerepel a költségvetésben. Hozzátette: folytatódik a 16 kiemelt olimpiai sportág fejlesztése és a hat nagy fővárosi klub támogatási programja is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.