Alap

Bérkiegészítés az egészségügyi dolgozóknak az év második felében

Megjelent a kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben arról, hogy bérkiegészítést kapnak az egészségügyi dolgozók az év második felében.

2015.07.03 08:59MTI

A rendelet kimondja, hogy az egészségügyi ágazati előmeneteli szabályok hatálya alá tartozó egészségügyi dolgozók és az e szabályok alá tartozó egészségügyben dolgozók a július 1. és december 31. közötti időszakra bérkiegészítésre jogosultak. A jogszabály részletezi a bérkiegészítés számítási alapját, majd a melléklet tartalmazza az erre fordítható összeget.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár múlt csütörtökön közölte: a kormánydöntés értelmében az idei mozgóbér-emelésre 5,3 milliárd forintot fordítanak az Egészségbiztosítási Alap idei céltartalékából, jövőre - egész évre - 13 milliárd forint áll rendelkezésre az ágazatban dolgozók mozgóbér-kifizetésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.