Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete

Kidobta a 9 hónapos gyermeket a teraszra

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki élettársa 9 hónapos kisfiát babakocsival együtt kidobta kőbányai lakásuk teraszának kövezetére, majd ezután a nő 2 éves gyermekét is bántalmazta.

2015.07.02 10:23Havariapress

A vádirat lényege szerint a vádlott 2013. április 28. napján a X. kerület, Harmat utcai lakásukban veszekedett élettársával, akit ennek során nekilökött az ajtónak. A nő ezután kiment a lakáshoz tartozó teraszra, hogy telefonáljon, 4 éves kisfia vele volt.

A vádlott ekkor az élettársa babakocsiban ülő 9 hónapos kisfiát - a babakocsival együtt - a lakás bejárati ajtajához vitte és onnan nagy erővel kidobta a teraszra, melynek következtében a 9 hónapos gyermek arccal a terasz járólappal burkolt kövezetére esett.

A vádlott ezután visszament a lakásba és élettársa 2 éves kisfiát is bántalmazta, a gyermeket az arcán kis erővel ököllel megütötte. A nő telefonon hívta a rendőrséget és a mentőket.

A bántalmazás következtében a 9 hónapos gyermek koponyaalapi törést szenvedett, amellyel összefüggésben életveszélyes sérülés kialakulásának a reális lehetősége is fennállt.

A 2 éves kisfiú könnyebben sérült, az alsó ajak repesztett sebzését szenvedte el. A férfit a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.