Döntések

HÖOK-elnök: a gólyatábor-szervezés kérdéseivel folyamatosan kell foglalkozni

Szerinte nem jó döntés, hogy két olyan karon is elmarad az idei gólyatábor, ahol korábban erőszakos cselekmény történt.

2015.07.02 09:33MTI

A gólyatábor-szervezéssel kapcsolatos kérdésekkel folyamatosan kell foglalkozni, a szabályozást pedig a felmerült problémáknak megfelelően kell alakítani - vélekedett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában.

Gulyás Tibor arról beszélt: az elkövetkező időszakban a szervezők kiválasztásának szakmai folyamatára fordítanak majd több figyelmet.

Közölte, nem jó döntés, hogy két olyan karon is elmarad az idei gólyatábor, ahol korábban erőszakos cselekmény történt.

Szólt arról is: ajánlást dolgoztak ki arról, hogyan lehet biztonságosabbá tenni ezeket a rendezvényeket. A HÖOK elsősorban az átfogó szabályzatok, illetve a tartalmi keretek kialakításában vállalt szerepet.

Hozzátette: utóbbiak célja kifejezetten az, hogy segítsék a fiatalok együttműködését, a bizalmi környezet kialakítását; ehhez ötven feladatot alakítottak ki, további tizenkettő pedig kifejezetten a nők védelmére összpontosít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.