Vádemelés

Tízszer szúrta barátjába a kést

Vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron leszúrta barátját dulakodás közben Környén.

2015.07.02 08:36Havariapress

A megyei főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a 60 éves férfival szemben. Az elkövető, élettársa, barátjuk, és a sértett férfi Környén, egy hétvégi házban laktak.

A sértett 2014. augusztus 31. napján, ismerőseivel együtt az egyik telken füvet nyírtak, közben alkoholt fogyasztottak. A tettes megjelenését követően a jelenlévők tovább italoztak, majd a sértett és az elkövető egyedül maradtak, köztük konfliktus alakult ki, dulakodtak.

Dulakodás közben a férfi a teraszon lévő asztalon található 11 cm pengehosszúságú, illetve 13 cm pengehosszúságú konyhakést felkapta abból a célból, hogy a sértettet leszúrja. A sértett a dulakodás következtében a földre került, lábával próbálta támadóját ellökni.

A férfi a földön fekvő és védekezni próbáló sértettet 4 alkalommal az alsó végtagjain, 6 alkalommal a mellkasán megszúrta, melynek következtében a sértett a sérülések elszenvedését követően néhány percen belül meghalt.

A férfi észlelte a barátja halálát, megijedt, a holttestet annak eredeti elhelyezkedéséhez képest elmozdította, a holttestet félig ülő helyzetben a ház mögötti járdán található konyhaszekrény elé helyezte, majd mindkét kezébe kést tett.

Ezután a férfi visszament a lakóhelyére és közölte az élettársával, hogy baj van, a sértett vérzik, hívják a mentőket. A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.