Közjó

Fidesz: százezrek léphetnek egyet előre

Több százezer ember boldogulását segíti a július 1-jével - azaz szerdán - életbe lépett újabb béremelés, új típusú családi támogatás és foglalkoztatási adókedvezmény.

2015.07.01 10:00MTI

A kormánypárt emlékeztetett: júliustól tovább folytatódnak a közszféra béremelési programjai. Példaként hozták a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljét, amely értékelésük szerint anyagi és erkölcsi elismerést, valamint kiszámítható előmenetelt nyújt a rendőröknek, a katonáknak és a tűzoltóknak. Összesen 75 ezren vannak, akiknek a bére átlagosan 30 százalékkal nő, 2019-ig pedig átlagosan 50 százalékkal emelkedik a fizetésük - írta a Fidesz.

A közlemény kitért arra is, hogy a honvédelmi ágazatban dolgozó közalkalmazottak mostantól havonta 8450 forintos pótlékot kapnak, amely jövő januárban a duplájára emelkedik. Emellett 65 ezer szociális dolgozó - az ágazati bérpótlékon felül - átlagosan havonta további bruttó 16 ezer forint bérkiegészítést kap.

A kormánypárt a családok további támogatásaként értékelte, hogy életbe lép a családi otthonteremtési kedvezmény, amely a gyermeket vállaló, gyermeket nevelő családok lakhatását segíti 500 ezer és 3,25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatással.

Tovább bővül a munkahelyvédelmi akció is, ami még több ember munkavállalását segíti - tették hozzá, kifejtve: a munkáltatók nemcsak a kisgyermekes édesanyák, a pályakezdő fiatalok, a nyugdíj előtt állók és az alacsony képzettségűek, hanem a mezőgazdaságban dolgozók foglalkoztatása után is érvényesíthetnek adókedvezményt.

Ezen intézkedéseknek köszönhetően százezreknek léphetnek előre a mindennapi megélhetésben, az otthonteremtésben és a munkavállalásban - összegzett a kormánypárti képviselőcsoport.

A Fidesz a Semmelweis-nap alkalmából azt is tudatta, hogy július 1-jétől újabb béremelés lép életbe az egészségügyben. Az orvosok és szakdolgozók mozgóbére emelkedik, amire idén 5 milliárd, jövőre 13 milliárd forintot fordít a kormány.

Megjegyezték, hogy az elmúlt években 95 ezer egészségügyi dolgozó kapott béremelést, és ez jövőre is folytatódik: januártól 43 ezer ápoló és 18 ezer orvost kap magasabb bért, a szakvizsgázott fiatal orvosok 151 ezer forint plusz támogatásban részesülnek, a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra emelkedik, a rezidenseket oktató orvosok rezidensenként plusz 50 ezer forintot kapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.