Illegális bevándorlás

Kósa: jelentős eredmény az uniós álláspont megváltoztatása

Az Európai Uniónak változtatnia kell "teszetosza, sehová nem vezető, semmilyen" álláspontját menekültügyben, e téren pedig már "jelentős eredmények vannak".

2015.07.01 07:58MTI

A politikus szerint az egyetlen megoldás az, ha zárttá teszik a befogadótáborokat, a zöldhatáron, illegálisan érkezőket őrizetbe veszik és menekültkérelmük elbírálásáig nem engedik szabadon őket.

"Meg kell védeni a déli határt és a magyar embereket" - fogalmazott a TV2 Mokka című műsorában szerda reggel a Fidesz alelnöke, hozzátéve, az utóbbi az Európai Unió védelmét is jelenti.

Kósa Lajos arról beszélt: átlagos esetben 3-5 ezer eurót fizetnek a csempészeknek ezek az emberek, ennyi pénzből akár repülővel is jöhetnének, menekültkérelmüket pedig hazájukban is beadhatnák a magyar nagykövetségen, de az érkezők zöme tudja, hogy nem politikai fenyegetettség elől menekülve indult útnak, így nincs esélye magyarországi befogdásra.

Kósa Lajos példaként hozta fel, hogy a debreceni táborban május végéig benyújtott 30 ezer kérelemből 20-at bíráltak el kedvezően a hatóságok, ugyanakkor az esetek többségében az első fokú döntés megszületése előtt továbbindult nyugatnak a beadványozó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.