Szakemberhiány

Mélyrepülésben a vendéglátás a Balatonon

A leginkább szakácsból van hiány. Rövidesen komoly gond lehet a régió vendéglátóiparában.

2015.07.01 07:32MTI

Rövid időn belül komoly gondot jelenthet a balatoni vendéglátásban a szakképzett munkaerő hiánya - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

Már most is nehezen találnak megfelelő munkaerőt a vendéglátóhelyek a Balatonnál, de ha folytatódik a jelenlegi tendencia, rövidesen komoly gond lehet a régió vendéglátóiparában - hívta fel a figyelmet Balassa Balázs, a tó körüli önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere.

A júniusi rossz időjárás miatt sok balatoni vendéglátós csak most szembesül azzal, hogy nem jelentkeznek az általuk meghirdetett állásra. A leginkább szakácsból van hiány. 

A fő gond, hogy korábban sokan vállaltak munkát a nyári szezonban a Balatonnál Nyugat-Magyarországról, közülük sokan most Ausztriában dolgoznak. Volt olyan vendéglős, aki inkább lakást bérelt, és az ország más területeiről hozott szakembereket - mondta Balassa Balázs.

Egyértelmű a munkaerő-hiány Nyugat-Magyarországon, és a probléma nem csak a vendéglátást érinti - idézte a lap Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.