Országgyűlés

Pénteken és hétfőn is rendkívüli ülést tart az Országgyűlés

A kormány péntekre és hétfőre is kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását.

2015.06.30 18:40MTI

A kabinet indítványát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogalmazta meg Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének írt levelében.

A házelnök napirendi javaslata alapján pénteken kivételes eljárásban tárgyalhatják a belügyminiszter menekültügyi eljárások lerövidítésére tett javaslatát, amely a magyar-szerb határra tervezett ideiglenes kerítéssel összefüggésben rendelkezik a határ menti ingatlantulajdonosok kártalanításáról is.

Az ülés további részében a képviselők egyebek mellett az alapvető jogok biztosának, valamint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi évről szóló beszámolóiról, továbbá a szerencsejáték-törvény módosításáról fejthetik ki a véleményüket a zárószavazás előtt utoljára.

A hétfői ülésnap napirendje kedden délutánig nem volt elérhető a parlament honlapján. Az Országgyűlés várhatóan ekkor több, a közelmúltban már megtárgyalt előterjesztést fogadhat el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.