Országgyűlés

Saját módosítást nyújtott be a közbeszerzési törvényhez a költségvetési bizottság

Két területen is kivenné a közbeszerzési törvény hatálya alól a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot (MTVA) a parlament költségvetési bizottsága, a törvényjavaslathoz benyújtott bizottsági módosító indítványában.

2015.06.30 18:01MTI

A kormánypárti képviselők által támogatott módosításokat keddi ülésén fogadta el a bizottság.

Az első kivétel az MTVA által beszerzett, illetve az alaptól rendelt audiovizuális vagy rádiós műsorszámok előállítására, illetve az alaptól rendelt ilyen szolgáltatásokra és műsoridőre vonatkozik.

A második kivétel az MTVA - továbbá a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. - által, a médiatartalmak előállításához szükséges eszközökre és szolgáltatásokra terjed ki.

Burány Sándor (MSZP), a bizottság elnöke kiemelte, hogy a két bizottsági módosító indítványt a Fidesz frakció szorgalmazta.

Az előterjesztőt képviselő Kéri Zoltán, a Miniszterelnökség közbeszerzési szabályozási főosztályának főosztályvezető helyettese - a tárcája nevében - nem támogatta a módosításokat. Hangsúlyozta azonban, hogy ez "elsőkörös vélemény". Az álláspontja az volt, hogy a tárca nem látja indokoltnak a kivételeket.

A bizottság kormánypárti tagjai 10 igen szavazatával, míg az ellenzéki tagok 4 nem szavazatával a módosítások az Országgyűlés plénuma elé kerülnek.

A költségvetési bizottság lefolytatta az idei költségvetési törvényt módosító javaslat részletes vitáját is. Miután ehhez nem érkezett módosító javaslat, a bizottság rövid úton - két ellenzéki tartózkodással - lezárta a vitát. A törvényjavaslat az idén november-decemberben alkalmazandó közbeszerzési értékhatárokat tartalmazza. A magyar jogrendszerben ezek az értékhatárok mindig az aktuális költségvetési törvényben szerepelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.