Határidő

NGM: július 1-jével 44 szakképzési centrum szerveződik

A kormány döntése alapján 2015. július 1-től mintegy 300, 2016. július 1-től pedig további 50 oktatási intézmény kerül majd a gazdasági tárca fenntartásába.

2015.06.30 13:06MTI

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter aláírta a július 1-jével létrejövő szakképzési centrumok alapító okiratait és kinevezte a centrumok főigazgatóit, ezáltal a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába kerülő köznevelési intézmények 44 szakképzési centrumba szerveződnek - közölte az NGM kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a szakképzési centrumok kialakítása során a tárca figyelembe vette a földrajzi és gazdasági sajátosságokat, a társadalmi helyzetet, a meglévő település-, és intézményszerkezetet, valamint a tanulói létszámot. A korábbi gyakorlattal ellentétben a szakképzési centrum összes iskolája azonos feltételekkel működik majd - tették hozzá.

Az minisztérium közleményében úgy fogalmazott: az intézkedés a szakképzési intézményrendszer hatékonyabb, összehangoltabb működésének elősegítése mellett biztosítja majd a gyorsabb és rugalmasabb reagálási lehetőséget a gazdasági igények változására is.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy az új rendszerben a szakképzési centrumok szakmai és gazdálkodási önállóságot, a szervezeti egységként működő iskoláik pedig részleges gazdálkodási önállóságot kapnak.

Az NGM korábban közölte, hogy a kormány döntése alapján 2015. július 1-től mintegy 300, 2016. július 1-től pedig további 50 oktatási intézmény kerül majd a gazdasági tárca fenntartásába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.