Piactér

Megkezdődött az Origo értékesítése

Több hírportál értesülése szerint a cégvezetők hétfőn kora délután tartottak erről értekezletet.

2015.06.29 17:18MTI

A cink.hu információi szerint átláthatóan, tenderszerű eljárással adja el tulajdonosa a legnagyobb hírportált.

A Magyar Telekom (az Origo Zrt. tulajdonosa) kapcsolatba lépett a lehetséges vevőkkel, és a hétfő reggeli hírek szerint tíz lehetséges vevőnek küldte el a dokumentációt.

A Világgazdaság szerint Habony Árpád médiacége, a Modern Media Group vagy az Indexet is tulajdonló, Spéder Zoltánnak, az FHB elnökének cége, a CEMP is lehet a vevő.

A 444.hu úgy tudja: a zrt. vezetősége azzal indokolja az Origo eladását, hogy a Magyar Telekom tulajdonosa, a Deutsche Telekom stratégiai döntése szerint meg kell szabadulni a profilidegen üzletágaktól.

A Magyar Telekom az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy nem kommentálja a sajtóban az Origóval kapcsolatban megjelent híreket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.