Londonban

Nyílt napot tartanak a Gyere haza fiatal! programban

Nyílt napot szerveznek a külföldön élő magyaroknak a Gyere haza fiatal! program keretében Londonban, az eseményen több magyar munkáltató is megjelenik.

2015.06.28 08:43MTI

Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna délutáni műsorában szombaton elmondta: a kint élők legnagyobb félelme a hazatéréssel kapcsolatban az, hogy lesz-e itthon munkájuk, és biztosított-e a lakhatásuk.

A program ebben akar segíteni, és olyan munkáltatókat keresnek meg, akik nyelveket beszélő, képzett munkatársakat keresnek.

Hozzátette: a kísérleti fázisban egyelőre a diplomásokat, vagy a hiányszakmákban elhelyezkedőket célozták meg.

A nyílt napra több száz állásajánlattal érkeznek, interjúra is lehetőség lesz a helyszínen, elsősorban IT-s, pénzügyi, mérnöki és szolgáltató szektorbeli munkalehetőségek vannak.

Pákozdi Szabolcs úgy fogalmazott: "trendivé" lehet tenni a hazaköltözést is, de jó lehetőségeket kell kínálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.