Emberi jogok

A kínzások áldozataival fejezte ki szolidaritását az Amnesty International

A kínzás áldozatainak világnapján utcai szolidaritási akciót szervezett az Amnesty International (AI) Magyarország a fővárosban pénteken.

2015.06.26 20:20MTI

Az emberjogi szervezet az V. kerületi Erzsébet téren tájékoztató táblákat helyezett el, amelyeken például kínzási módszereket soroltak fel. Látható volt olyan tábla is, amely egy korbácscsapásoktól szabdalt hátat ábrázolt, rajta ragtapasz a "Kínzás STOP!" felirattal és az AI logójával.

Az Amnesty International Magyarország az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: tagjai és támogatói több mint 55 országban szerveztek programokat, hogy emlékeztessék az embereket arra, ma is több ezer embert kínoznak meg világszerte.

Felhívták a figyelmet arra: az AI tavalyi globális felmérése szerint még mindig 141 országban követnek el a hatóságok rendszeresen kínzást, az "így kicsikart beismerő vallomásokat" pedig törvénysértő módon felhasználják a bírósági tárgyalásokon.

 

"We've got the love..." to STOP TORTURE

Június 26. a a Kínzás Áldozatainak Világnapja. Ezen a napon az Amnesty International tagjai és támogatói több mint 55 országban szerveztek programokat, hogy emlékeztessék az embereket arra, több ezer embert kínoznak meg ma is világszerte. #StopTorture #KinzasSTOP

Posted by Amnesty International Magyarország on 2015. június 26.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.