KKM

Mindenkit megdöbbentett a mai három terrortámadás

Megdöbbenéssel fogadta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a pénteki franciaországi, tunéziai és kuvaiti terrortámadás hírét, hangsúlyozva, hogy a tárca a terror minden formáját elítéli.

2015.06.26 18:11MTI

A minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy "ezek a brutális, barbár cselekedetek semmivel sem igazolhatóak".

Azt írták: a gyászolókat együttérzésükről biztosítják, és bíznak a sebesültek felépülésében.

A Földközi-tenger partján fekvő tunéziai Szúsza városban pénteken fegyveres támadás ért egy népszerű vízparti üdülőkomplexumot, ismeretlenek egy, négy szálloda közelében fekvő tengerparti strandon legalább 27 emberrel, többségükben külföldi turistával végeztek. Márciusban a tuniszi Bardo Múzeumban követtek el terrortámadást, ott 20 embert öltek meg szélsőségesek.

Kuvaitban egy mecset ellen követtek el öngyilkos merényletet a pénteki ima idején, ott a kuvaiti belügyminisztérium tájékoztatása szerint 25-en meghaltak, és 202-en megsebesültek.

Szintén pénteken Franciaországban, egy Lyonhoz közeli vegyi üzem területére törtek be feltételezhetően iszlamisták, akik lefejeztek egy embert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.