Jó messzire kéne

Hova lehetne költözni 300 millióból?

A Miniszterelnökség költözéséhez átcsoportosítottak 300 millió forintot.

2015.06.25 22:17MTI

A Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges munkálatok fedezetére a kormány átcsoportosított 300 millió forintot; az erről szóló határozat a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormányhatározat szerint a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges felújítási és építési feladatokhoz kapcsolódó beruházások megvalósítására csoportosítják át az összeget az idei költségvetésben, azonnali hatállyal.

Kurucz Éva kormányszóvivő 2014. június 6-án jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig. A 2014. július 31-i közlönyben közzétett kormányhatározat szerint a kolostor átalakításával kapcsolatos közbeszerzésre és tervezésre 2014-ben 756 millió forintot csoportosított át, és további 704 millió forint rendelkezésre állásának biztosításáról rendelkezett a 2015-ös és 2016-os költségvetésben. Ebből a beruházás céljaira 2015-ben 585 millió forint, 2016-ban pedig 118 millió forint felhasználását vetítette előre a határozat.

Egy a tavaly szeptember 11-ei közlönyben megjelent kormányrendelet szerint nemzetbiztonsági érdekek miatt a Miniszterelnökség budavári elhelyezésekor egyes beszerzések minősített eljárást képeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.