PTE

Összevonja két karát a Pécsi Tudományegyetem

Összevonja felnőttképzési és a Szekszárdon működő Illyés Gyula karát a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a következő tanév kezdetére, az intézmény szenátusának csütörtöki döntését egy erős, vonzó, új szakokat is kínáló kar létrehozása indokolta.

2015.06.25 21:51MTI

A PTE az egyetem vezetésének határozatáról az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében azt írta: az összevonással létrejövő kultúratudományi, pedagógusképző és vidékfejlesztési kar megőrzi és átörökíti mindazokat a szellemi, kulturális értékeket és hagyományokat, amelyeket a jogelőd karok létrehoztak.

Az integrációval folytatódnak az eddigi szekszárdi és pécsi képzések, vagyis a felnőttképzési és Illyés Gyula kar hallgatói tanulmányaikat a választott szakukon, képzési helyükön fejezhetik be, emellett azonban új oktatási programok indítására is lehetőség nyílik - tették hozzá.

Rámutattak: ilyen lesz a 2016-tól induló szőlész-borász mérnök szak, az élelmiszergazdasági és vidékfejlesztési új egyetemi egység pedig olyan profilt jelent majd, amely a térségi igények speciális kiszolgálásához is hozzájárulhat a jövőben.

A kar a hagyományos területeken, az óvodapedagógus- és tanítóképzésben, a felnőttképzési programok és a kultúratudományi képzések tekintetében is fejlesztéseket tervez, emellett a jelenlegi képzések új helyeken történő meghirdetésével szeretné erősíteni regionális jelenlétét - hangsúlyozták.

Kitértek arra, hogy az új tanév kezdetével létrejövő kar az idegen nyelvi képzésben is sokszínű lesz: német, angol és orosz nyelvű programokat kínál a magyar, valamint a folyamatosan bővülő külföldi hallgatói kör számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.