Távközlés

Az NMHH megegyezésben bízik a Telekom és a Telenor díjszabás-módosítása ügyében

Közeli megoldásban bízik az NMHH a Telekom és a Telenor július 1-jétől tervezett kétoldalú szerződésmódosításainak ügyében. A szolgáltatók már megkezdték önkéntes vállalásaik végrehajtását.

2015.06.25 11:07MTI

A hatóság május végén, illetve június elején indított eljárást, mert több ponton felmerült az elektronikus hírközlésre vonatkozó jogszabályok megsértése a két mobilszolgáltató július 1-jétől tervezett, számos díjemelést tartalmazó szerződésmódosításával kapcsolatban. Az NMHH kifogásolja egyebek közt a szerződésmódosítási ajánlat közlési módját, valamint a szerződésmódosítás tervezett lebonyolítását.

Az NMHH az eljárásban az előfizetői jogok lehető legteljesebb biztosítására törekszik. Ezért tárgyalásokat folytat a két szolgáltatóval az ügyek önkéntes vállalásokon alapuló, hatósági szerződéssel történő lezárására. A szolgáltatók konstruktív együttműködésének köszönhetően a hatóság reményei szerint erre reális esély van legkésőbb július 1-jéig, a módosítások tervezett hatályba léptetéséig - olvasható a hatóság közleményében.

Hozzáteszik, hogy az egyeztetések részleteiről az NMHH egyelőre nem ad tájékoztatást, hogy ne veszélyeztesse a megállapodás sikerét, és az eljárások a fogyasztók érdekeinek leginkább megfelelő, legkedvezőbb módon zárulhassanak le.

A hatósági szerződés előnye, hogy a felek megegyezésén alapul, így elkerülhetőek a hosszadalmas fellebbezések és bírósági eljárások, ugyanakkor a szerződés teljesítése a szolgáltatón ugyanúgy számon kérhető, mintha az ügyben határozat született volna.

A szolgáltatók önkéntes vállalásaiknak megfelelően már meg is tették az első lépéseket az előfizetők korrekt tájékoztatása érdekében, erről előzetesen a hatóságot is értesítették.

Az NMHH a közleményben emlékeztet arra, hogy kétoldalú szerződésmódosítás esetén az előfizetőknek lehetőségük van a szolgáltató ajánlatának elutasítására, de ehhez nyilatkozniuk kell a tájékoztatásban szereplő határidő végéig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.