Lapszemle

Olcsóbban sem kellenek a lakossági forinthitelek

Bár a lakossági hitelek kamatai jelentősen csökkentek az elmúlt egy évben is, egyelőre nem látszik egyértelműen a kedvezőbb árazás hatása a kihelyezett hitelek mennyiségén.

2015.06.24 08:03MTI

Olcsóbban sem kellenek a lakossági forinthitelek - írja szerdai számában a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.

A napilap szerint bár a lakossági hitelek kamatai jelentősen csökkentek az elmúlt egy évben is, egyelőre nem látszik egyértelműen a kedvezőbb árazás hatása a kihelyezett hitelek mennyiségén.

A jegybank adatai szerint egyedül a lakáshitelek kihelyezéseinél sikerült kiugró bővülést produkálni 2015 első négy hónapjában. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a forint-lakáshitelek átlagos kamata a többi hitelfajtával összevetve viszonylag szerény mértékben, 1,34 százalékponttal, 5,56 százalékra csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.