Budapest 2024

Tarlós: van esélye a budapesti olimpiának

A fővárosvezető ugyanakkor megjegyezte, óva int mindenkit attól, hogy beleélje magát, hogy Budapest megkapja a rendezés jogát.

2015.06.23 20:31MTI

Tarlós István szerint van esély arra, hogy 2024-ben Magyarországon rendezzék meg a nyári olimpiai és paralimpiai játékokat.

A főpolgármester a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában beszélt erről kedden azután, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött: támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára.

Tarlós István úgy fogalmazott: "megvan azért az esélye Magyarországnak. Nem nulla ez az esély mint korábban" - mondta a főpolgármester utalva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Agenda 2020 reformprogramjára, amely az olcsóbb és kisebb olimpiák megrendezését támogatja.

Elmondta azt is, hogy a NOB "óriási összegeket ad" az olimpiarendezésre, a maradékot az országnak és a fővárosnak kell majd előteremtenie.

Tarlós István ugyanakkor megjegyezte, óva int mindenkit attól, hogy beleélje magát, hogy Budapest megkapja a rendezés jogát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.