Kiskorú veszélyeztetése a vád

Gyermekeiket súlyosan elhanyagoló szülők ellen emeltek vádat

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy Esztergomban élő férfi és nő ellen, mivel súlyosan elhanyagolták az általuk nevelt hat gyermeket.

2015.06.23 09:15MTI

A 47 éves férfi és a 32 éves nő élettársi kapcsolatban élt, együtt nevelték öt közös gyermeküket - három kisfiút és két kislányt, valamint a nő korábbi kapcsolatából született kisfiút. A pár az alapvető higiénés körülményeket sem biztosította, a fürdőszoba használhatatlan volt, mellékhelyiség sem a házban, sem az udvaron nem volt, a gyermekek az udvaron a szemét között játszottak - olvasható a közleményben.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség részletezte: a gyerekek ruházata hiányos, elhanyagolt, piszkos volt, a hajuk tetves, nem fürdették őket, a szülők nem gondoskodtak játékokról, mesekönyvről sem.

Hozzátették: az egyik kisfiú egyszer beleesett az udvaron rakott, őrizetlenül hagyott tűzbe, és égési sérüléseket szenvedett. Többször előfordult az is, hogy a gyerekek konyhakéssel, tapétavágóval vagy csavarhúzóval játszottak a lakásban, és ezt egyik szülő sem akadályozta meg.

A szülők a kötelességüket súlyosan megszegték, ezáltal a gyerekeik érzelmi, testi, értelmi fejlődését veszélyeztették.

A gyámhivatal a gyermekeket átmeneti nevelésbe vette, majd nevelőszülőknél helyezte el. Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a férfi és a nő ellen - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.