Nem lesz zümzüm

Kedden kezdődik a központi szúnyogirtás

Kedden kezdődik az idei központi szúnyoggyérítés, a heti ütemtervek elérhetők a katasztrófavédelem honlapján.

2015.06.22 17:00MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője, Hajdu Márton közleményében azt írta: a honlapon hétfőtől olvasható ütemtervek az időjárási körülmények függvényében változhatnak.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, illetve a kiemelt turisztikai helyszínek a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is kérhetik ilyen munkálatokhoz. Emellett az önkormányzatok jelezhetik az OKF-nek, ha a településükön jelentős szúnyogártalmat tapasztalnak; a szakértők megvizsgálják a beérkezett igényeket, és ha a csípések száma azt indokolja, akkor a település és környéke bekerül a központi programba.

Kitért arra: az érintett területeken dolgozó méhészeket időben értesítik, hogy a munkálatok idejére elzárhassák a méhcsaládokat. A légi szúnyogirtást az esti órákban végzik, míg a földit naplementekor kezdik, hogy az hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre.

A gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett. A felhasznált szerek a melegvérű élőlényekre, így az emberre és a háziállatokra semmilyen veszélyt nem jelentenek - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.