Tisztázás

Emmi: téves információk jelentek meg a Kliktől elküldött közalkalmazottakról

Tévesek azok a korábban a sajtóban megjelent információk, miszerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) azért küld el közalkalmazottakat, hogy közmunkásként visszafoglalkoztassa őket.

2015.06.22 12:12MTI

A tárca közleményében felidézte, hogy tájékoztatást kértek a Kliktől a közfoglalkoztatottak számával, munkakör szerinti megoszlásával, a foglalkoztatás eljárásrendjével, a vonatkozó jogszabályok betartásával kapcsolatban.

A Klik adatszolgáltatása alapján kimutatható, hogy 806 olyan személy áll a Klikkel jelenleg kormánytisztviselői, közalkalmazotti, munka- vagy egyéb jogviszonyban (kivéve a közfoglalkoztatotti jogviszonyt), akik korábban közfoglalkoztatottként dolgoztak a szervezetben. Őket sikeresen visszavezette ez a program a munkaerőpiacra - írták.

A Klik által adott tájékoztatás értelmében tévesek a korábban a sajtóban megjelent információk, miszerint a Klik azért küld el közalkalmazottakat, hogy közmunkásként visszafoglalkoztassa őket. A Klik mind a közalkalmazottak jogviszonyának megszüntetése, mind a közfoglalkoztatottak felvétele során a vonatkozó jogszabályokban meghatározott szigorú rendelkezések, illetve az ott rögzített eljárásrend szerint jár el - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.