Elismerésképpen

Jövőre hatszázmillióból gazdálkodhatnak az önkéntes tűzoltók

A tűzoltók tapasztalatát és tudását ismerte el a kormány a hivatásos tűzoltók életpályamodelljének bevezetésével, továbbá azzal, hogy 2010 óta évről évre növeli az önkéntes tűzoltóegyletek támogatását.

2015.06.21 00:30MTI

Jövőre várhatóan már 600 millió forintos keret áll a rendelkezésükre – hangoztatta az Országgyűlés alelnöke Szekszárdon, a VI. Országos hagyományos tűzoltóverseny megnyitóünnepségén.

Latorcai János rámutatott: a támogatás folyamatos növelése azt jelenti, hogy 2009-hez képest - a Magyar Tűzoltó Szövetség támogatásával együtt - hatszorosára nő a rendelkezésre álló keret.

Kiemelte: az önkéntes tűzoltók nagyon fontos szerepet játszanak a mindennapokban, hiszen életüket is kockára téve segítenek másoknak, ugyanakkor részt vesznek a megelőzésben, és kiemelt figyelmet fordítanak a hagyományőrzésre.

Nem más ez, mint hivatás, talán azok közül is az egyik legnemesebb - fogalmazott Latorcai János. Hozzátette: egykori önkéntes tűzoltóként ismeri a lelkületet, amely számára egyértelmű, hogy a vállalt hivatást a legnehezebb körülmények között is teljesíteni kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.