Határzár

Együtt: a menekültek problémájára csak szolidáris választ lehet adni

A Korszakváltók szerint Magyarország csak az európai partnerekkel közösen kidolgozott, emberi megoldásban lehet érdekelt.

2015.06.20 12:53MTI

A párt külügyi szakpolitikusa, Hajdu Nóra szombaton Budapesten, a menekültek világnapja alkalmából összehívott sajtótájékoztatón elmondta: a kormány és a belügyminiszter viszont szigorítani akarja a vonatkozó törvényeket, ami pártja szerint azt mutatja, hogy a kabinet nem a helyzetet akarja megoldani, hanem tovább szítaná a feszültséget.

Az Együtt elnökségi tagja kijelentette, semmi nem indokolja, hogy hat nappal az Európai Tanács soron következő ülése előtt a kormány kész helyzetet teremtsen Magyarországon.

Arra is kitért, hogy egyelőre nem lehet tudni, kiket gazdagít majd az a körülbelül 22 milliárd forint, amennyibe a magyar-szerb határra tervezett kerítés kerül. Hangsúlyozta, pártjuk szigorúan figyelemmel kíséri majd, kik jutnak állami beruházásokhoz ebben az ügyben.

Rámutatott arra is, hogy a határzár súlyosan veszélyezteti Magyarország viszonyát Szerbiával.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.