Az ítélkezési szünet után

Hagyó-per: szeptemberre tervezi a perbeszédek kezdetét a bíróság

A nyári ítélkezési szünet utánra, szeptemberre tervezi a perbeszédek megkezdését a Hagyó Mikós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és 14 társa ellen folyó perben a Kecskeméti Törvényszék.

2015.06.18 17:44MTI

A Kecskeméten újrakezdett Hagyó-per 26. tárgyalási napján iratokat ismertetett a tanácsvezető bíró, majd a védelem beterjesztett bizonyítási indítványairól döntött. Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró az indítványok döntő többségét elutasította, majd ismertette a per további menetrendjét. A nyári szünetig még öt tárgyalási napon keresztül folytatódik a bizonyítási eljárás. Június 23-án szakértőket hallgat meg a bíróság, akik a BKV Zrt. részére készített különböző "tanulmányokról" mondanak véleményt, majd írásban tett vallomást ismertet a tanácsvezető bíró.

Június 25-én nyomozati iratokat ismertetnek, 30-án több szakértőt hallgatnak meg. Július 2-án és 7-én az iratismertetés mellett írásban tett tanúvallomásokat olvasnak fel.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró hangsúlyozta: további bizonyítási indítványokat nyújtott be, amelyekről az ítélkezési szünetig dönt a bíróság. A volt szocialista főpolgármester-helyettest 2010. május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától 2011 júniusáig házi őrizetben volt, azóta szabadlábon védekezhet. A kiemelt büntetőügy áthelyezéséről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke döntött. Kecskeméten 2012. június 13-án kezdte meg a bizonyítási eljárást Hadnagy Ibolya bírói tanácsa. A Kecskeméti Törvényszék 2013 decemberében viszont illetékessége hiányát állapította meg és az ügyet áttette a Fővárosi Törvényszékhez.

Ezután a Kúria arról döntött, hogy ismét a Kecskeméti Törvényszéknek kell tárgyalnia a Hagyó-pert. Az újrakezdett per első tárgyalását 2014. július 1-jén tartották meg Kecskeméten. Hagyó Mikóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét és 14 társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vád szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig mintegy másfél milliárd forintos vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.