Gyász

Elhunyt Schmitt Péter, az MTV egykori szerkesztő-újságírója

Életének hetvenedik évében elhunyt Schmitt Péter, a Magyar Televízió egykori szerkesztő-újságírója, majd a sajtófőosztály helyettes vezetője; június 4-én érte a halál.

2015.06.10 16:56MTI

Schmitt Péter egyetlen munkahelye a Magyar Televízió volt a 60-as évektől egészen 2003-ig. Számos fontos műsor elkészítésében vállalt meghatározó szerepet: többek között a Fórum, a Parabola és Szuperbola, a Feketén Fehéren szerkesztője, valamint utóbbi társ-műsorvezetője is volt.

Emellett részt vett a Panoráma című külpolitikai magazin, valamint riportfilmek, interjúk, összeállítások készítésében. Rövid ideig a Híradónál is tevékenykedett.

A Magyar Televízióról szóló TV-könyvek szerkesztője volt. Őt bízta meg a köztévé vezetése az MTV alapításának 40. évfordulójára készült kétkötetes ünnepi kiadvány főszerkesztői feladataival is.

Schmitt Péter 1997 és 2002 között az MTV sajtófőosztályának helyettes vezetőjeként, majd ezt követően 2003-ig főmunkatársként dolgozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.