Önkormányzat

Kiírta a lakáspályázatot, aztán megnyerte magának

A jászberényi polgármester, volt fideszes országgyűlési képviselő nyerte meg az általa kiírt lakásbérleti pályázatot. A város önkormányzati kabinetirodája reagálásában közölte, hogy a polgármester válását követően, lakóingatlan hiányában, mint közfeladatot ellátó személy törvényesen pályázta meg a lakás bérleti jogát.

2015.06.05 17:15MTI

A Népszabadság pénteki számában idézik az egyik fideszes önkormányzati képviselő, Juhász Dávid ezt bíráló levelét, amelyet a polgármesternek írt, még a döntés meghozatala előtt, és eljuttatott a frakció tagjainak is.

A levél szerint a humánerőforrás bizottság zárt ülésen döntött a lakásra beadott két pályázatról, és azzal választotta ki nyertesnek a polgármesterét, hogy a másik pályázónál - egy háromgyermekes család szerette volna még megkapni a bérleti lehetőséget - egy hónappal több bérleti díj előzetes megfizetését vállalta.

A levél írója felvetette, hogy a polgármester esetleg az önkormányzat által biztosított kedvező feltételekkel meg is akarja vásárolni az ingatlant.

A lap megkeresésére, amelyben azt tudakolták, hogy miért volt szüksége a polgármesternek az ingatlanra, és nem tartja-e etikátlannak, hogy polgármesterként ő nyerte el a bérleti jogot, illetve tervezi-e, hogy él elővásárlási jogával, a polgármester mindössze annyit közölt: a lakás a vagyonleltár szerint nincs értékesítésre kijelölt státuszban.

A jászberényi önkormányzat kabinetirodája péntek délután közölte, hogy a polgármester a válását követően, lakóingatlan hiányában a helyi rendeletnek megfelelően, mint önkormányzati közfeladatot ellátó személy - polgármester és a város önkéntes orvosa - pályázta meg egy 84 négyzetméter alapterületű tetőtéri önkormányzati lakás bérleti jogát, a döntéshozatalban nem vett részt.

A kabinetiroda szerint ez törvényes és szabályszerű, az ország számos más településén is törvényesen pályázhat lakásbérletre képviselő-testület tagja. A polgármester a lakást havi 54 ezer forintért, határozott időre bérli, azt soha nem fogja megvenni, mert az értékesítésből az ingatlant kizárták - írták a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.