Lapszemle

Szociális szakemberek segítenék az áldozatokat

Nagyobb hangsúlyt helyezne a jövőben az Igazságügyi Minisztérium a bűncselekmények áldozatainak jogaira, támogatására és védelmére.

2015.05.30 08:48MTI

A Magyar Nemzet szombati számában a tárca javaslatára hivatkozik. Eszerint minden megyében szociális szakemberekkel és pszichológusokkal erősítenék meg az igazságügyi szolgálatokat.

A lap felidézi, hogy az Áldozatsegítő Szolgálatot 2006-ban állították fel. A megyénként létrejött igazságügyi szolgálatokon belül működő áldozatsegítő osztályok nyújtanak támogatást és szolgáltatásokat. Ezt a feladatot többségében jogászok végzik, a minisztérium szerint viszont az új feladatok ellátásához, például az érzelmi támogatás nyújtásához, illetve az érdekérvényesítés elősegítéséhez további szakemberek bevonása szüksége.

A tárca javaslata, hogy megyénként egy szociális végzettségű szakembert és - lehetőség szerint - egy pszichológust alkalmazzanak a szolgálatok.

Amennyiben a javaslatot elfogadják, az idén a vizsgálatok alapján csaknem 250 millió forint többletkiadással jár - olvasható a lapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.