BKK

Júniusban további 25 új busz áll forgalomba Budapesten

Májustól jövő tavaszig összesen 195 új, a legkorszerűbb környezetbarát motorral felszerelt autóbusszal bővül a budapesti buszflotta.

2015.05.29 15:28MTI
Facebook BKK

Júniusban további 25 új, alacsonypadlós, környezetbarát, légkondicionált utasterű autóbusz áll forgalomba Budapesten, a járműveket a VT-Arriva Kft. üzemelteti - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint májustól jövő tavaszig összesen 195 új, a legkorszerűbb környezetbarát motorral felszerelt autóbusszal bővül a budapesti buszflotta. Ebből november végéig 150 jármű - 75 szóló és 75 csuklós busz - érkezik meg. A fejlesztés 2016-ban is folytatódik, további 45 csuklós autóbusszal.

Májustól 25 szóló, MAN Lion's City A21 típusú jármű már közlekedik, a csuklós Mercedes-Benz Conecto buszok közül 25 pedig június 1-jétől jár. A járművek a főváros déli kerületeiben közlekednek majd. A buszokban biztonsági kamerarendszer működik, amelyen keresztül a teljes utastérre rálátnak.

Az új buszok üzembe helyezésével 2016 közepére a budapesti autóbuszvonalakon közlekedő alacsonypadlós járművek aránya várhatóan 70 százalék körüli lesz.

A közleményben idézték Tarlós István főpolgármestert, aki azt mondta, a 2010 előtti vezetés hagyta leromlani a buszparkot, az 1500 járműből 785 húsz évnél is idősebb volt. Mára sikerült jelentősen javítani a helyzeten, az elmúlt években több száz vadonatúj, valamint használt, de újszerű és jobb állapotú buszt szerzett be Budapest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.