Médiapiac

A reklámtörvényt módosító javaslat visszavonását kérik szakmai szervezetek

A reklámtörvényt módosító javaslat azonnali visszavonására kérik a kormányt a Magyar Reklámszövetség és társszövetségei, a szakmai szervezetek szerint a médiapiac ilyen mértékű szabályozása szakmailag indokolatlan és a teljes gazdaság számára veszélyes.

2015.05.28 18:58MTI

A szakmai szervezetek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott álláspontjukban ismertetik: a 2016. évi központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslat 10. pontjában, a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló törvény módosítása egyes paragrafusaiban megfogalmazott javaslatok azonnali káros piaci-, gazdasági- és költségvetési következményeket vonnak maguk után.

A Magyar Reklámszövetség, az Interactive Advertising Bureau Hungary, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és a Professzionális Piackutatók Társasága közös közleménye szerint a megjelent törvénymódosító javaslat indokolatlan mélységben kívánja szabályozni a hazai médiapiac működését. Hozzáteszik, hogy ez előre nem látható veszélyt jelent, miután információik szerint a módosító tervezetet semmilyen hatástanulmány és szakmai egyeztetés nem előzte meg.

A szervezetek szerint a módosító tervezet súlyos piaci hátrányba sodorja a kis- és középvállalkozókat, és elmélyíti versenyhátrányukat a globális szereplőkkel szemben.

A tervezett intézkedés a szakmai szervezetek megítélése szerint súlyosan sért alkotmányos és európai uniós irányelveket.

A felkészülési idő nélkül bevezetett esetleges módosítás a piac azonnali instabilitáshoz vezet, amely súlyosan visszaveti a médiaköltéseket, ezáltal az iparági károkon túl súlyos költségvetési bevételcsökkenést is okoz - hangsúlyozzák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.