Egészség-ügy

Az állami kórházaknak már úton van a konszolidációs pénz

Az állami fenntartású 99 kórháznak már átutalták a konszolidációs támogatást, a fővárosi Honvédkórház pénteken kapja meg a pénzt, a többi intézmény a jövő héten jut hozzá.

2015.05.28 14:22MTI

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón emlékeztetett: az állam átvállalta minden magyarországi állami, egyetemi, egyházi fenntartású kórháznak - amelynek az egészségbiztosítási pénztárral szerződése van - a március 31-én fennálló, lejárt tartozását, ennek összege 59,2 milliárd forint volt.

Ez azt jelenti, hogy az a 60 milliárd forint, amely a központi költségvetésből rendelkezésre állt erre a célra, teljes egészében elegendő a kórházak adósságkonszolidációjára - mondta Zombor Gábor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.