Visszatekintés

Új, bővített kiadásban jelent meg Antall József írásainak, beszédeinek háromkötetes válogatása

Új, bővített, javított, háromkötetes kiadásban jelentette meg Modell és valóság címmel Antall József válogatott műveit a rendszerváltoztatás utáni első felelős magyar kormány megalakulásának 25. évfordulójára az Antall József Tudásközpont.

2015.05.27 19:51MTI

Az intézmény az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, Antall József: Modell és valóság című gyűjteménye - amely az Antall 25 emlékév keretében jelent meg -, a rendszerváltoztatás utáni első magyar kormány miniszterelnökének válogatott műveit tartalmazó három kötet "fontos kordokumentum, amely lehetővé teszi az elmúlt 25 évre való hű visszatekintést és emlékezést".

Az első kötetben Antall József korai programadó politikai írásai, politikatörténeti, oktatástörténeti és orvostörténeti tanulmányai, cikkei olvashatók. A második kötet a néhai kormányfő pártgyűléseken elmondott, valamint miniszterelnökként tartott beszédeiből, a vele készült fontosabb interjúkból válogat, illetve ismerteti Antall József részletes életrajzát. A harmadik kötetben Antall József parlamenti felszólalásai és a miniszterelnökről szóló megemlékező, értékelő esszék kaptak helyet.

Mint írták, a három kötetben megtalálható írások Antall Józsefet "nemcsak az elmúlt huszonöt évet megalapozó, meghatározó" politikusként, hanem politikai gondolkodóként és történészként is bemutatják.

A tájékoztatás szerint az új kiadás a kutatóknak is minden eddiginél teljesebb módon teszi elérhetővé Antall József munkásságát, miközben a szélesebb olvasóközönségnek is hozzáférhetővé válik. A néhai miniszterelnök életművének harmadik, jelentősen bővített, ilyen formában korábban meg nem jelent kiadása erre az alkalomra az 1994-es eredeti, kétkötetes kiadás helyett évfordulós díszdobozban érhető el - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.