Felfegyverkezve

Tizenéves testvérek ellen emeltek vádat rablás miatt

Három tizenéves testvér ellen emeltek vádat felfegyverkezve, illetve csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt Miskolcon. A lány az egyik öccsével még 2013-ban támadott meg egy fiatalt, tavaly pedig a két öccse egy fiút rabolt ki.

2015.05.27 12:27MTI

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közölte: 2013 szeptemberében az akkor 15 éves lány és egyik, 13 éves öccse Miskolc avasi lakótelepén rátámadt egy a boltból hazatérő fiatalra. Az idősebbik testvér a ház falához nyomta a megtámadott 15 éves lányt, a nyakához kést szegezett és az értékei átadását követelte. Végül háromszáz forinttal és egy mobiltelefonnal menekültek el.

Tavaly májusban egy buszmegállóban a két fiútestvér, az akkor már 14 éves fiú a 13 éves öccsével támadt neki egy 15 éves fiúnak. Egyikük ököllel többször megütötte, majd elvették a diákbérletét, és a visszaadásáért 200 forintot meg egy fülhallgatót követeltek.

A sértett személyleírása alapján a rablókat két napon belül elfogták, és a testvérek előzetes letartóztatásba kerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.