Szerencse, játék

Lottólázban az ország: 7 millió darab kitöltött ötöslottó-szelvény - és egy sem nyert

Az elmúlt héten már csaknem dupla annyi szelvényt töltöttek ki az 5-ös lottón, mint egy átlagos játékhéten.

2015.05.27 09:30MTI

Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályvezetője az M1 aktuális csatornán szerda reggel kifejtette: általában 3,5 millióan szoktak játszani az 5-ös lottón, nagy nyeremények esetén viszont jellemző, hogy alkalmi játékosok is bekapcsolódnak. Az elmúlt héten már több mint 7 millió mezőt töltöttek ki.

Jánoska Andrea azt mondta: a családi számok a legnépszerűbbek. Sokan játszanak fix számokkal - emelte ki az osztályvezető, hozzátéve: az 1, 2, 3, 4, 5 is nagyon gyakori; emellett többen választják a véletlenszerű kombinációt is a gépi lottóval. Az utóbbi időben egyre többen játszanak az okostelefonos alkalmazáson keresztül is - jegyezte meg.

Az 5-ös lottón a legutóbb tavaly szeptemberben volt telitalálat. A nyeremény azóta halmozódik, a 22. játékhéten a várható főnyeremény 5 milliárd forint. Telitalálat esetén a nyertesnek 90 napja van arra, hogy jelentkezzen nyereményéért - mondta a kommunikációs osztályvezető, megjegyezve: ezt jellemzően csak az utolsó napokban szokták megtenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.