LMP

Jogsegélyszolgálat: közalkalmazottból közfoglalkoztatott lett?

Az LMP jogsegélyszolgálatot indít azok számára, akiket a közszférából bocsátottak el, majd közfoglalkoztatottakkal pótoltak.

2015.05.26 13:38MTI

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke keddi sajtótájékoztatóján több olyan esetet ismertetett, amikor kirúgott köztisztviselőket vagy közalkalmazottakat mintegy 10-20 ezer forinttal olcsóbban, közfoglalkoztatottként vettek vissza korábbi munkahelyükre, de olyan gyakorlatról is beszámolt, amikor az elbocsátást indokolták azzal, hogy a feladat közmunkással is megoldható.

Mindez súlyos törvénytelenség - szögezte le a képviselő, hangsúlyozta: jogi segítséget is nyújtanának a dolgozoijogsegely@lehetmas.hu email-címre íróknak, de fórumot is biztosítanának az akár név nélkül jelentkezőknek.

A párt emellett 1 milliárd forintos pluszforrást javasol a jövő évi büdzsében célzott munkaügyi ellenőrzésekre.

Szél Bernadett elmondta azt is: közérdekű bejelentéssel fordul a munkaügyi hatósághoz a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál tapasztalt visszaélések miatt, az ország legnagyobb közfoglalkoztatóitól pedig adatokat kér. A képviselő azt is sürgette, hogy a költségvetési bizottság egy ellenőrző albizottságban vizsgálja ki a visszaéléseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.