Programja van

Szijjártó Péter három ázsiai országba is ellátogat a héten

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a héten Ázsiába látogat, a háromnapos utazás során előbb Malajziába, majd Szingapúrba, végül pedig Mongóliába utazik.

2015.05.25 12:27MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Malajziában Szijjártó Péter ünnepélyes keretek között megnyitja Magyarország Kuala Lumpur-i nagykövetségét, továbbá megbeszélést folytat Anifah Aman külügyminiszterrel. Látogatást tesz a magyar delegáció a Malajziai Globális Innovációs és Kreativitás Központban (Malaysian Global Innovation and Creativity Centre, MaGIC), ahol a magyar kormány start-up politikáját és a magyar start-up cégek sikereit is bemutatják.

Szingapúrban Szijjártó Péter találkozik a külügyminiszterrel, valamint tárgyal a Szingapúri Üzleti Szövetség (Singapore Business Federation, SBF) képviselőivel.

Mongóliában a tárcavezető tárgyal a kormány több tagjával. A magyar miniszter megnyitja az ulánbátori magyar nagykövetséget, majd udvariassági látogatást tesz Tsakhiagiin Elbegdordzs mongol államfőnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.