Nem várták meg a fékezőt

A türelmetlen utasok miatt szabadult el a hullámvasút Budapesten

Beültek az utasok, a fékező, aki tulajdonképpen a "vezető", viszont nem volt ott, a kocsi azonban a súly miatt magától elindult és körbement. Mindenki falfehéren élte át az eseményeket.

2015.05.24 20:42ma.hu

Mint ahogyan azt már megírtuk, utasokkal szabadult el a hullámvasút a fővárosban, szombaton. Az M1Híradó riportja szerint éhányan olyan türelmetlenek voltak, hogy a személyzet figyelmeztetése ellenére nem várták meg, amíg a fékező elfoglalja a helyét, beültek a kocsikba.

Az utasok súlyától az egyébként befékezett szerelvény magától elindult, az elektromos csörlő pedig felhúzta a felső végpontig. A vezető nélküli vonat fékezés nélkül ment végig a csaknem egy kilométer hosszú pályán. Az egyik kanyarban majdnem kisiklott, de a pálya oldalfala megtartotta. Végül biztonságosan leért az állomásra
 
A hullámvasutat üzemeltető Fővárosi Állat- és Növénykert szerint az üzemzavart azok az utasok okozták, akik idő előtt ültek be a kocsikba. Ettől függetlenül tervezik, hogy felülvizsgálják a biztonsági előírásokat.

A budapesti hullámvasút legnagyobb sebessége 70-80 kilométer óránként. A kanyarok előtt a vezetőnek 30-ra le kell lassítania. A vonat elvileg nem tud kisiklani, mert a pályát határoló, deszkával borított vályú megtartja.

Elloptak egy orrszarvút az Állatkertből - segítsen megtalálni!

Péntek délután elloptak egy bronzszobrot az Állatkertből. A Székely Kata szobrászművész által 2005-ben készített kisplasztika egy orrszarvút ábrázol, felállításának egyik oka pedig az volt, hogy a látássérült emberek ismeretszerzését segítsék vele. A városligeti intézmény a nyilvánosság segítségét kéri az ellopott szobor megtalálásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.