Vesztegetés miatt indult

Lezárult a balmazújvárosi polgármesteri hivatalt érintő nyomozás

Lezárult a Balmazújváros polgármesteri hivatalát érintő, a Központi Nyomozó Főügyészség által vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és más bűncselekmény miatt lefolytatott nyomozás.

2015.05.22 16:03MTI

A nyomozás határideje május 22-e volt. A főügyészség a nyomozást iratismertetéssel befejezte, így az ügy védelőkészítési szakban van. A főügyészségnek 30 napja van a vádemelésre, ez egyszer további 30 nappal meghosszabbítható.

A tájékoztatás szerint továbbra is két gyanúsítottja van az ügynek, de nevüket, munkakörüket, illetve a velük szembeni gyanúsítás szövegét nem közölték.

A főügyészség jelezte: az egyik gyanúsítottat folytatólagosan, vezető beosztású hivatalos személy által, hivatali helyzetével visszaélve elkövetett vesztegetés, a másikat kétrendbeli, hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki.

Azt írták, az ügyben további tájékoztatást jelenleg nem adhatnak.

A főügyészség korábban azt közölte: a 2013. december 11-én történt gyanúsításokkal szemben mindkét gyanúsított panasszal élt, de a panaszokat a Legfőbb Ügyészség elutasította.

A Blikk januárban számolt be arról, hogy vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki Veres Margitot, Balmazújváros független polgármesterét. A lap azt írta: az októberben polgármesterré választott Veres Margit korábban a város jegyzője volt, és a gyanú szerint ebben a minőségében követte el a terhére rótt bűncselekményt, amely a városi sportcsarnok 2013-ban befejezett felépítéséhez kötődik.

A lap az év elején azt közölte, a város 180 millió forintos rendkívüli támogatással segítette a beruházást, amelyet egy helyi vállalkozó irányított. Úgy tudták, a vállalkozó az ügy másik gyanúsítottja, ugyanis a gyanú szerint a férfi meg nem engedett módon honorálta a település támogatását. A lapnak nyilatkozva Veres Margit cáfolta, hogy gyanúsítottként hallgatták volna ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.