300 férőhely

Több embert tud majd befogadni a vámosszabadi menekülttábor

A jelenlegi 216 helyett 300 embert tud majd befogadni a vámosszabadi menekülttábor.

2015.05.22 13:46MTI

Lizákné Vajda Lívia (független) polgármester elmondta: a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója, Végh Zsuzsanna csütörtökön arról tájékoztatta, hogy a "nemzetközi migrációs helyzetre való tekintettel" emelik a tábor befogadói kapacitását. Jelezte, hogy nemcsak a vámosszabadi, hanem a debreceni és a bicskei menekülttábor befogadószámát is növelik.

A polgármester az MTI kérdésére elmondta, hogy a vámosszabadi tábor esetében megpróbálják "épületen belül megoldani" a bővítést: közösségi tereket vonnak össze, ahol újabb matracokat helyeznek el.

Hozzátette: tényként kezelik és tudomásul veszik a döntést. Azt kérte ugyanakkor, hogy a Győrbe közlekedő buszjáratokat sűrítsék, mert elsődlegesen az jelenti a problémát, hogy a menekültek nagy száma miatt - akik napjaikat a megyeszékhelyen töltik - nincs hely az autóbuszokon.

Takács Krisztián, a Jobbik győri önkormányzati képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a kormány tovább növeli a menekülttáborok befogadókapacitását. Azt írta, a 216 ember befogadására alkalmas vámosszabadi táborban jelenleg 273 ember tartózkodik.

A Jobbik győri szervezete szerint "bebizonyosodott, hogy a Fidesz-KDNP-kormány valótlan ígéretekkel vezette félre nemcsak Vámosszabadi, hanem Győr és környéke lakosságát, amikor azt állította, hogy a tábor csak ideiglenes jelleggel fog befogadni menekülteket", mert a jelenlegi intézkedéssel nyilvánvalóvá vált, hogy a bevándorlótábor nem fog megszűnni.

Hozzátették: a kapacitásbővítés "ellentmond a kormány jelenlegi, bevándorlással kapcsolatos kommunikációjának". Az ellenzéki párt arra kérte a kormányt, hogy "fejezze be a kettős beszédet", és tegyék zárttá, majd zárják be a vámosszabadi tábort.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.