Üljön már le, Mr. Orbán

Most mondják meg, ő a magyar miniszterlnök!

Orbán Viktor az Európai Unió keleti partnerségi csúcstalálkozóján járt Rigában. A képek tanúsága szerint jól szórakoztak a politikusok, de a magyar miniszterelnököt eléggé félreérthetően kezeli már Merkel is, Junkckertől pedig egyenesen egy "baráti" nyaklevest kap.

2015.05.22 13:55MTI

Hellyel kínálta vagy csak "bemutatta"?

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (az asztalnál j), balról Angela Merkel német kancellár és Alekszisz Ciprasz görög kormányfő (k) az Európai Unió keleti partnerségi csúcstalálkozóján Rigában, a Nemzeti Könyvtár épületében 2015. május 22-én. Jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j6).

Itt valami nem stimmel, de ez még csak a kezdet...

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j), balról Angela Merkel német kancellár és Alekszisz Ciprasz görög kormányfő (k) az Európai Unió keleti partnerségi csúcstalálkozóján Rigában, a Nemzeti Könyvtár épületében 2015. május 22-én. A második sorban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j).

De úgy látszik, nincs nagy baj...

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j), középen Angela Merkel német kancellár és Alekszisz Ciprasz görög kormányfő (b) az Európai Unió keleti partnerségi csúcstalálkozóján Rigában, a Nemzeti Könyvtár épületében 2015. május 22-én. Jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3, takarva).

Kínos jelenetek!!!

A felvétel szerint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke köszöntéskor, a kézfogás után eléggé meglepően viselkedett. Még Orbán érkezése előtt Juncker Laimdota Straujuma lett miniszterelnöknek azt súgja: "Itt jön a diktátor", mire a hölgy kínosan nevetgélni kezd. A füles után Juncker egyszerűen átrakja Orbánt a másik helyre, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke mellé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.