Újraélesztés

A Cantemus Kórus jóvoltából kapott két defibrillátort Nyíregyháza

Jótékonysági hangversenyek bevételéből vásárolt két új defibrillátort Nyíregyházának a Cantemus Kórus.

2015.05.21 22:30MTI

Az életmentő készülékeket a Móricz Zsigmond Színházban és a Kodály Zoltán Általános Iskola portáján helyezték el, de utóbbit szükség esetén a közeli Váci Mihály Kulturális Központban is használhatják - közölte Szilágyi Szilárd, a kórus sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

A szóvivő elmondta, hogy a defibrillátorokat a Cantemus által rendezett jótékonysági hangverseny bevételéből vásárolták meg, amelyek vendége két Kossuth-díjas művész, Kocsis Zoltán és Kelemen Barnabás volt. A nagy érdeklődés miatt két koncertet kellett tartani, így nyílt lehetőség két újraélesztő berendezés megvásárlására.

Szilágyi Szilárd Szabó Dénes karnagy szavait idézve elmondta, a Cantemus "nem volt elég okos" és saját kárán tanulta meg, milyen fontos lehet egy életmentő készülék. A kórus 2014 nyarán Japánban tett koncertkörútja során került vészhelyzetbe, ami végül - köszönthetően az ott lévő készüléknek - szerencsésen végződött.

A Cantemus részben emiatt döntött úgy, hogy támogatja minél több készülék megvásárlását Nyíregyházán - tette hozzá.

A most vásárolt - laikusok számára is könnyen használható - készülékkel együtt már huszonegy ilyen életmentő berendezés működik a nyírségi megyeszékhelyen. Defibrillátorral a Kodály iskola és a színház mellett rendelkezik többek között a polgármesteri hivatal, az állatpark, a fürdő, a stadion és több orvosi rendelő, de tervben van, hogy a Búza téri piacra is telepítenek egyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.