Brókerbotrány

A Hungária Értékpapír Zrt. újabb vezetőjének letartóztatását kezdeményezik

Háromrendbeli, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsítja az ügyészség a Hungária Értékpapír Zrt. operatív igazgatóját, ezért kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.

2015.05.21 11:46MTI

Háromrendbeli, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsítja az ügyészség a Hungária Értékpapír Zrt. operatív igazgatóját, ezért kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a nyomozás adatai alapján a Hungária Értékpapír Zrt. operatív igazgatójának utasítására több önkormányzat rájuk bízott pénzét nem az ügyleti felhatalmazás és a pénzügyi szabályok szerint használta a cég. Ez azt jelenti, hogy az érintett önkormányzatokkal - közöttük Százhalombatta és Fót - megbeszéltekkel szemben diszkont kincstárjegyek és állampapírok vásárlása helyett a Hungária Értékpapír Zrt. érdekeltségébe tartozó cégek által kibocsátott kötvényekre fordították a rájuk bízott összegeket - magyarázta a szóvivő.

Százhalombatta vagyonát 2,2 milliárd, Fótét 1 milliárd, míg egy nonprofit kft.-ét 660 millió forinttal csökkentették ezek a műveletek.

A három rendbeli, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsított operatív igazgató esetében a főügyészség álláspontja szerint csak az előzetes letartóztatás elrendelésével biztosítható a férfi jelenléte az egyes eljárási cselekményeknél. A kényszerintézkedés mellett szól a kiszabható büntetés súlyossága, illetve az, hogy szabadlábon hagyása esetén az ügyben kihallgatottakkal fennálló ismeretsége miatt a tanúk befolyásolásával megnehezítené, illetve veszélyeztetné a bizonyítást - mondta Gyugyi Csilla.

A brókerbotránnyal összefüggésben a Hungária Értékpapír Zrt. vezetői, illetve dolgozói közül jelenleg két gyanúsított előzetes letartóztatásban, egy házi őrizetben van, egy pedig lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.