Döntött a kormány

Mégsem szállítják Várpalotára a zagyvaszántói azbesztet

A Lőrinci és Zagyvaszántó határán lévő egykori cementgyár területének azbesztmentesítését májusban kezdték meg.

2015.05.20 16:31MTI

A kormány úgy döntött, nem szállítják Várpalotára a zagyvaszántói azbesztet - jelentette be Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán szerda délután.

A fideszes képviselő elmondta: az ügyben két lakossági fórumot is tartottak. Őt mint Várpalota országgyűlési képviselőjét kérték meg: járjon közben annak érdekében, hogy a veszélyes hulladék ne Várpalotára kerüljön.

A Híradóban felidézték: a Lőrinci és Zagyvaszántó határán lévő egykori cementgyár területének azbesztmentesítését májusban kezdték meg. A több mint kéthektáros területen lévő mintegy 26 ezer tonnányi azbeszttartalmú veszélyes anyagot a Várpalotához tartozó Inotára szállították volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.